Het ging echter mis op het moment dat we al die groenten in de pan wilden doen. Laura heeft namelijk geen pan die groot genoeg is voor al deze groenten. En ja, we hadden ook voor twee konden koken. Maar dat deden we niet. Uiteindelijk hebben we met wat extra zout, de deksel op de pan en heel veel geduld de groenten voldoende kunnen laten slinken zodat we daadwerkelijk konden roeren. De kip, die eigenlijk ook nog in de pan moest, hebben we toch maar in de oven gezet.
Ondanks al het geworstel met de grote hoeveelheid groenten was het eindresultaat heerlijk. Gezond, zomers en makkelijk. Wat je overhoudt kan altijd in de vriezer.
Al je tenminste niet het vuur onder je pan vergeet uit te zetten, zoals wij.
Aangepast van De Zilveren Lepel, voor 4 personen
Ingrediƫnten:
- 50 gram boter
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 uien, in vieren
- 3 courgettes, in blokjes
- 2 aubergines, in blokjes
- 3 rode of gele paprika’s, gehalveerd, ontpit en in dikke plakken
- 4 tomaten, in achten
- 1 braadkip in stukken of 4 kippenpoten
- 3 tenen knoflook
- ½ eetlepel oregano
- ½ eetlepel tijm
- ½ eetlepel basilicum
- ½ eetlepel rozemarijn
Bereiding:
- Verhit de helft van de boter en de olie in een pan. Voeg alle groenten behalve de tomaat toe en bak een paar minuten op hoog vuur. Zet dan het vuur laag, voeg de tomaten toe, sluit de pan en laat een uurtje zachtjes pruttelen.
- Doe de rest van de olie en boter in een andere pan en fruit hierin de tenen knoflook aan. Bak hierin vervolgens de kip tot deze een goudbruin gebakken vel heeft. Zet de kip in een voorverwarmde oven van 180 graden en laat in 30-45 minuten gaar worden.
- Serveer de ratatouille op een bord met daarop de kip. Lekker met wat brood er bij.
Als bonus nog even het moment dat Laura zich realiseerde dat het niet helemaal zou gaan passen.