Het was dan ook een kwestie van tijd voor ik een recept van haar na zou maken en vandaag is het zo ver. Deze groene avocado-basilicumpasta is binnen 10 minuten gemaakt, ontzettend gezond en helemaal veganistisch. Bovendien geeft het gerecht door de romigheid het gevoel van een groot bord comfortfood. Again, what’s not to love?
Gebruik zo veel citroen en knoflook als je zelf lekker vindt. Ik ben gek op beide en heb dus veel gebruikt, maar pas het recept vooral aan aan je eigen smaak. Als je avocado rijp genoeg is, hoef je geen olie toe te voegen om het smeuïger te maken. Is je avocado nou net niet helemaal rijp genoeg, voeg dan 1 – 2 eetlepels olijfolie toe.
Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 150 gram volkorenpasta
- 1 grote, zeer rijpe avocado
- Handvol basilicumblaadjes
- 1 -2 teentjes knoflook
- 1 – 2 eetlepels citroensap + eventueel wat geraspte citroenschil ter garnering
- Zout en peper naar smaak
Bereiding:
- Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking
- Doe de avocado, basilicumblaadjes en knoflook in de keukenmachine of pureer met een staafmixer. Maak hiervan een gladde saus. Roer direct de citroensap door de saus en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de pasta af en meng de saus hier doorheen. Direct opeten.