De parels smaken dus nergens naar: ze geven alleen textuur aan het drankje. Het is een bijzonder mondgevoel gecombineerd met de ongebruikelijke smaak van schuimige melk met groene thee. Misschien doet deze omschrijving je niet gelijk watertanden maar dit drankje is echt de moeite van het proberen waard. De naam bubble tea komt trouwens door het schudden/blenden van het drankje. Dit geeft een schuimlaagje (bubbeltjes).
Overigens is dit een basisrecept. Er wordt ook regelmatig fruitsap of fruitpuree door dit drankje gemengd. Ik ben van plan om daar in de toekomst ook mee te gaan experimenteren maar voor nu volstaat dit recept.
Voor 2 grote glazen
Ingrediënten
- 250 ml sterke groene thee
- 250 ml melk
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels water
- 3 eetlepels tapiocaparels
Bereiding:
- Laat de groene afkoelen in de koelkast. Verwarm de suiker en het water tot de suiker is opgelost en laat afkoelen. Dit is je suikersiroop. Gebruik hier zo veel van als je zelf lekker vindt. Je kan dus meer of minder maken, zolang je maar gelijke delen water en suiker gebruikt.
- Doe de tapiocaparels in een pannetje met ruim water en zout. Laat dit aan de kook komen en kook tot de parels doorzichtig zijn. Hoe lang dit duurt, is afhankelijk van de grote van de parels. De mijne waren behoorlijk klein en hadden ongeveer 10 minuten nodig. Giet de parels af en bewaar eventueel in een bakje koud water om plakken te voorkomen.
- Doe de thee, melk en suikersiroop in een cocktailshaker of blender. Schud (of blend) tot je een schuimig mengsel hebt. Doe een schepje van de tapiocaparels in een glas en schenk hier de schuimige theemengsel op.