25 maart 2012

Oreo cheesecakes

In november vorig jaar ging ik samen met vriendin Laura roti van Rosita eten. Schijnbaar de beste roti-zaak in Utrecht en ik moest het van haar zeker eens geproefd hebben. Echter, bij de zaak aangekomen bleek het Diwali te zijn en was de zaak dicht. Dus haalden we maar een patatje.

Een aantal weken geleden probeerden we het opnieuw. We hadden het gecheckt en er was die dag geen sprake van een Hindoe feestdag. Echter was het wel woensdag en Rosita is op maandag, woensdag en zaterdag (!) gesloten. De patatzaak werd opnieuw met een bezoekje van ons verblijd.

Vorige week ondernamen we een nieuwe poging. Laura is zelfs nog de dag er voor langs Rosita gefietst om te checken of ze open zou zijn. Dat was het geval, dus konden we eindelijk de roti proeven. Ik moet toegeven, het was erg lekker.

Wat heeft dit met oreo cheesecakes te maken? Op zich weinig, behalve dat ik beloofd had het toetje te maken voor die dag en dat de keuze op deze cheesecakes viel. Laura is gek op cheesecake en daarbij een behoorlijke keukenprinses, dus ik kon niet met een bak Ben & Jerry’s aan komen zetten. Gelukkig vond ze deze cheesecakes erg lekker. En je kan ze altijd maken. Zelfs op een Hindoe feestdag.



Voor 15 cheesecakes. Recept aangepast van The Girl Who Ate Everything
Ingrediënten
  • 15+6 oreo koekjes
  • 450 gram roomkaas
  • 120 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eieren (L)
  • 125 ml zure room
  • Snufje zout

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 130 graden. Doe 15 cupcakepapiertjes in een cupcakebakvorm en leg op de bodem van ieder papiertje een oreokoekje. Hak de andere 6 koekjes grof.
  • Meng de roomkaas met de suiker en het vanille extract tot een glad mengsel. Roer hier één voor één de eieren door. Voeg zure room en zout toe en meng. Spatel tot slot de grof gehakte oreo’s door het mengsel.
  • Verdeel het beslag over de cupcakepapiertjes. Je gebruikt 3 eetlepels beslag per cupcake. Tik het bakblik een paar keer tegen het aanrecht om het cheesecakemengsel goed te verdelen en luchtbellen te voorkomen.
  • Bak 22-24 minuten in de oven tot ze net stevig zijn. Laat minstens 4 uur, maar beter een hele nacht, afkoelen in de koelkast.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...