Tijdens het bakken van deze koekjes heb ik niets afgewogen, dus vandaar dat er zo veel ingrediënthoeveelheden in eetlepels of handenvol staan. Laat je hier niet door afschrikken. Dit recept is heel flexibel en je kan dus gerust meer of minder van iets toevoegen.
Ingrediënten:
- 200 gram gekookte, afgekoelde witte rijst
- 2 eidooiers en 1 ei (of gewoon 2 eieren)
- 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
- Handvol blanke rozijnen
- 1 theelepel kaneelpoeder
- Handvol cashewnoten, grof gehakt
- 6 gedroogde abrikozen, in kleine stukjes gesneden
- 4-6 eetlepels bloem of custardpoeder
- Zonnebloemolie om in te bakken
Bereiding:
- Roer de eieren, suiker, bloem en kaneelpoeder door de rijst tot een egaal mengsel. Voeg hier vervolgens de rozijnen, cashewnoten en abrikozen aan toe.
- Verhit een pan met een laagje zonnebloemolie. Bak hierin de koekjes ongeveer 4 minuten per kant, of tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Serveer met slagroom.