29 maart 2012

Geroosterde bloemkool met koriander en komijn

Bloemkoolhaters opgelet! Ben jij zo iemand die een hekel heeft aan te gaar gekookte bloemkool? Of heb je je buik vol van bloemkool met een kaassausje? Dan is dit het recept voor jou.

Zelf kan ik soms nog best blij worden van bloemkool met een kaassausje, maar wat doe je dan met de rest als je nog een halve bloemkool over hebt? Mijn theorie is: alle groenten zijn lekkerder als je ze roostert. Dat zou vast ook gelden voor bloemkool.

Dat klopte, want voor ik het wist had ik de helft van de geroosterde bloemkool al opgesnoept voor mijn lunch goed en wel op tafel stond.

Dit recept lijkt in niets op de standaard gekookte bloemkool. De bloemkool is krokant, heeft een heerlijke smaak en is kruidig en bijzonder door de koriander en komijn. Probeer dit recept dus eens. Ook, of beter: juist, als je normaal niet van bloemkool houdt.



Voor 2 personen
  • Een halve, grote bloemkool
  • 1 ui
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • Handvol gehakte peterselie

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de bloemkool in roosjes van ongeveer dezelfde grootte. Snijd de ui in partjes.
  • Doe de bloemkool en ui in een ovenschaal. Bestrooi met zout, peper, koriander en komijnpoeder en verdeel er de olijfolie overheen. Meng met je handen door elkaar tot alle bloemkoolroosjes bedekt zijn met de kruiden en een laagje olie.
  • Bak 30 minuten in de oven waarbij je halverwege de groenten even omschept. Bestrooi voor het serveren met de peterselie.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...