20 november 2013

Gevulde aubergine met gehakt

Ken je dat? Dat je iets verkeerd leest en dat dat het verloop van je hele verdere recept beïnvloedt? Je gebruikte bijvoorbeeld 500 ml melk, in plaats van de voorgeschreven 50. Of je dacht suiker te zien staan terwijl je poedersuiker moest hebben waardoor je met een korrelig cupcakeglazuur achterblijft. Of… Nou ja. Ik hoef niet nog meer van mijn blunders te delen.

Nou, nog eentje dan. Want deze pakte toevallig goed uit. Dit recept komt uit We love Beef van Alain Caron en Richard van Oostenbrugge. En het heet “aubergine met gehakte biefstuk”. Dat stukje van die biefstuk las ik niet helemaal goed. Dus werd het bij mij “aubergine met gehakt”. Niet helemaal de bedoeling, wel ontzettend lekker. 



Uit We Love Beef
Ingrediënten:
  • 2 aubergines
  • Blaadjes munt van 6 takjes
  • Blaadjes peterselie van 6 takjes
  • 4 bosuitjes, fijngehakt
  • 5 rijpe trostomaten, fijngehakt
  • 2 sneetjes oud brood
  • Knoflookolie
  • Citroensap
  • 300 gram rundergehakt
  • Olijfolie 

Bereiding:
  • Prik de aubergines rondom in en bak ze 45 minuten op 200 graden op het rooster in je oven. Snijd doormidden en verwijderd het vruchtvlees. Hak dit fijn en laat uitlekken in een zeef. Bewaar de buitenkant van de aubergine. 
  • Hak de munt en peterselie fijn en houd wat achter. Meng de rest met de bosuitjes en tomaten. 
  • Snijd het brood in kleine blokjes en sprenkel hier de knoflookolieoverheen. Bak de blokjes in een koekenpan goudbruin en krokant. Haal ze dan uit de pan en hak fijn. 
  • Meng het vruchtvlees van de aubergine met het tomatenmengsel. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Laat dit nog even uitlekken, als dat nodig is. 
  • Bak het gehakt in een koekenpan rul met wat zout en peper. Roer dit door het auberginemengsel heen. Schep dit in de leeggehaalde aubergines. Bestrooi met de croutons en de achtergebleven kruiden en wat olijfolie. Serveer meteen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...