11 november 2013

Argentijnse frietjes van Hoofdstad Brasserie

Onlangs was ik op bezoek bij Hoofdstad Brasserie om kennis te maken met de nieuwe kaart en hun nieuwe concept. Alle gerechten werden geserveerd in cocottes en er was een mooie mix tussen hoogstaande gerechten en het laagdrempelige van een brasserie.

Op het menu stonden pareltjes als cannelloni van courgette en ricotta, bisque van noordzeekrab en chocolademousse in de vorm van een cacaoboon. Maar het hoofdgerecht was black angus ribeye met chimichurri en Argentijnse friet. En het is haast niet te geloven, maar volgens mij waren de frietjes het populairste gerecht van de avond. Gelukkig heb ik het recept en kon ik de frietjes thuis nog eens na maken. Heerlijk met een zelfgemaakte mayonaise. 



Recept uit We Love Beef, van Alain Caron en Richard van Oostenbrugge
Ingrediƫnten:
  • 1 kilo vastkokende aardappelen, geschild
  • Arachideolie of andere olie om in te frituren
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • Paar takjes peterselie, de blaadjes fijngehakt
  • ½ rode peper, zonder de zaadjes, fijngehakt of in ringen
Bereiding:
  • Snijd de aardappelen tot frietjes en frituur ze in de olijfolie op 140 graden tot ze gaar zijn en een klein beetje kleur beginnen te krijgen. Laat de frietjes uitlekken en dep ze droog. Verhit de olie dan tot 180 graden en bak de frietjes hierin tot ze mooi van kleur en krokant zijn. 
  • Verwarm een koekenpan met dikke bodem op het fornuis. Doe hier de frietjes in met de knoflook, peterselie en peper en schud nog even om. Meteen serveren.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...