Ik had beter moeten weten. Rundvlees is allesbehalve saai en je kan er honderdduizend verschillende kanten mee op. Zeker als zo’n stuk vlees onder handen wordt genomen door deze twee heren. Het boek stelt dan ook niet teleur. Het staat vol met heerlijke recepten, prachtige foto’s en heldere instructies.
Overigens wordt in dit boek alles van de koe gebruikt. Ook orgaanvlees. Er staan dus ook heerlijke recepten in met bijvoorbeeld tong, lever en middenrif. Bovendien staat er een zeer compleet beef-abc in het boek. Het is dus niet alleen een fantastisch receptenboek, het is ook een goed naslagwerk.
Ik wil een klein recept uit dit boek met jullie delen. Gek genoeg niet voor rundvlees, maar wel voor de meest overheerlijke chimichurri die ik ooit heb gegeten. Ja, ook dat soort lekkers staat in dit boek.
Ingrediënten
- 1 bosje platte peterselie, de blaadjes fijngehakt
- ½ bosje koriander, fijngehakt
- 1 limoen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ rode peper, fijngehakt zonder de zaadjes
- 1 flinke theelepel gemalen komijn
- 1 flinke theelepel gemalen korianderzaadjes
- Olijfolie
- Chardonnay
- Eventueel wat suiker
Bereiding:
- Stamp alle ingrediënten behalve de olie en azijn fijn in een vijzel. Haal de grote stukken limoen er uit. Voeg zo veel olijfolie toe dat je een papje hebt dat nog niet helemaal glad is. Breng op smaak met azijn, zout en eventueel een klein beetje suiker. De chimichurri moet een klein beetje zoetig zijn.