Dit recept is zo makkelijk dat je het met 1 hand op je rug zou kunnen maken. Toch is het net even anders dan een standaard visgerecht. Ik ga het in ieder geval vaker op tafel zetten.
Voor 1 persoon:
Ingrediënten:
- 1 kabeljauwfilet
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 2 eetlepels broodkruim (snee oud brood even in de keukenmachine, panko kan ook)
- Schil van een halve citroen
- ½ teentje knoflook, heel fijn gesneden
- 1 eetlepel vers geraspte Parmezaanse kaas
- ½ eetlepel olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Leg de kabeljauwfilet op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Meng peterselie, broodkruim, citroenschil, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie door elkaar. Verdeel het broodkruimmengsel over de kabeljauw en laat deze 10-15 minuten in de oven goudbruin en gaar bakken. Lekker met een salade voor een lichte, zomerse maaltijd.