4 juli 2012

In de oven gebakken Camembert

Eerlijk gezegd heb ik alle ophef rondom gourmetten nooit begrepen. Natuurlijk is het gezellig om met zijn allen aan tafel te zitten en zelf je eten klaar te maken, dat begrijp ik. Maar de te dure schotels vlees, de grote hoeveelheden sauzen uit Calvé flesjes en ongare kip laat ik toch graag aan me voorbij gaan.

Dan kaasfondue. Gemaakt van het heerlijke trio Gruyère, Emmentaler en Appenzeller. Bereid met goede witte wijn en geserveerd met krokant brood en als het echt moet, een paar worteltjes of radijsjes om te dopen. Dat heb ik echt liever dan een gourmetpan op tafel.

Maar kaasfondue is ook vaak vet, veel en ontzettend slecht voor je. Dit in de oven gebakken kaasje is dan een goede, snelle vervanging. Met zijn tweeën één kaasje opeten is uiteindelijk nog beter (lees: minder slecht) dan een hele pan kaasfondue verorberen. En het idee is hetzelfde. Zachte, romige, gesmolten kaas waar je krokante stukken brood in doopt. Heerlijk!



Ingrediënten:
  • 1 camembert
  • 1-2 teentjes knoflook
  • Tijm
  • Honing
  • Zout en peper
  • Brood (bijvoorbeeld ciabatta)

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de camembert uit het doosje, verwijder alle stickers en papiertjes en doe de kaas weer terug in het doosje. Zet het bakje in zijn eigen deksel zodat je een soort dubbelwandig bakje hebt.
  • Prik met een mes een paar gaten in de kaas. Snijd de knoflook in stukjes en steek de knoflook met wat tijm in de gaten in de kaas. Bestrooi de kaas met zout en peper en druppel er wat honing op.
  • Zet de kaas in de oven en laat 25 minuten bakken. Snijd het brood in reepjes. Serveer meteen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...