De truc van deze trifle is om te kiezen voor echt lekkere ingrediënten. Dus koop een verse cake bij de banketbakker, in plaats van een klef ding dat al 3 weken in de supermarkt ligt. Natuurlijk is het nog beter als je het zelf bakt, maar als het toetje weinig tijd mag kosten, dan is dit een hele lekkere afsluiting van de maaltijd.
Voor 3 flinke porties:
- 3 plakken cake
- 2 el amandelschaafsel
- Aardbeienjam/-saus
- 8 aardbeien, in stukjes gesneden
- 250 ml vanillevla
- 250 ml bosbessenyoghurt
- 2 nectarines, in stukjes
- Slagroom (optioneel)
Bereiding:
- Rooster het amandelschaafsel kort in een droge koekenpan tot deze goudbruin en krokant zijn.
- Snijd de plakken cake in blokjes en doe deze onderin een glas of kom. Giet hier de aardbeienjam over. Leg hier de plakjes aardbeien op. Giet hier vanillevla en bosbessenyoghurt bovenop. Hier bovenop leg je de stukjes nectarine. Bestrooi met het amandelschaafsel en maak eventueel af met wat slagroom.