Wij aten deze burgers met een simpele salade erbij. Spinazie, cherrytomaatjes en stukjes avocado. Snel en lekker fris.
Voor 4 burgers, geïnspireerd op recept van How Sweet It Is
Ingrediënten:
- 2 uien, in ringen
- Klontje boter
- 500 gram rundergehakt (kippengehakt kan ook)
- 2 teentjes knoflook, geperst
- ½ theelepel verse gember, geraspt
- 2 lente-uitjes, in dunne ringen
- ½ eetlepel sojasaus
- ½ eetlepel rijstazijn
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
- Optioneel: paneermeel/panko
- 4 broodjes naar keuze
- 100 ml mayonaise
- 50 ml zoete chilisaus
- sap en schil van 1 limoen
Bereiding:
- Doe de uien met het klontje boter in de koekepan. Laat laag vuur karamelliseren tot de uien donkerbruin en zoet zijn.
- Meng gehakt, knoflook, lente-uitjes, sojasaus, rijstazijn, sesamolie en sesamzaadjes door elkaar. Als het gehakt te nat is, voeg je nog wat paneermeel of panko toe. Maak hier 4 hamburgers van. Bak de burgers in een grillpan 4-5 minuten aan beide kanten, of tot ze gaar zijn.
- Meng mayonaise, zoete chilisaus en sap en schil van de limoen door elkaar. Roer tot een gladde saus.
- Serveer de hamburgers op het broodje met een flinke schep van de saus en bovenop wat gekarameliseerde uien.