1 juli 2012

Aardappelkoekjes met zalm en broccoli

Heb je gekookte broccoli over? Of aardappels? Of een mootje gebakken zalm? Dan is dit een prima koekje om vanavond op tafel te zetten. Heb je dat niet? Dan is het de moeite waard om even broccoli en aardappels te koken om dit mee te maken. Deze koekjes zijn namelijk ontzettend veelzijdig. Ze kunnen op zichzelf gegeten worden, maar zijn ook heerlijk op een pitabroodje met wat knoflooksaus. Of koud bij een picknick. Of als lunch naar je werk.

Voel je trouwens vrij om een ander soort vis te gebruiken. Of zelfs, niet schrikken, een blikje zalm. Voor deze ene keer mag het.


Ingrediënten:
  • 250 gram aardappelen, geschild en in blokjes
  • 75 gram broccoli, in roosjes
  • 150 gram zalmfilet
  • Sap van 1 limoen
  • 1 ei
  • paneermeel
  • Specerijen naar keuze (Ras el hanout, gerookte paprikapoeder, kerriepoeder, garam masala, etc)
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding:
  • Kook de aardappelen en broccoli gaar. Giet af en laat afkoelen.
  • Bak of pocheer de zalmfilet tot deze bijna helemaal gaar is. Doe de aardappelen, zalm, broccoli en limoensap met de specerijen in een kom. Prak dit met een vork tot kleine stukjes. Meng hier het ei doorheen en genoeg paneermeel om ervoor te zorgen dat het mengsel niet teveel plakt en goed tot burgers om te vormen is. Maak van dit mengsel 2 grote of 4 kleinere burgers.
  • Doe de olijfolie in een pan. Bak de hamburgers op middelmatig vuur tot ze aan beide kanten goudbruin en gaar zijn.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...