2 juni 2014

Filodeegpakketje met brie en appelstroop

L. en ik laten tegenwoordig, vreselijk decadent, onze boodschappen bezorgen. Het doen van de wekelijkse boodschappen vonden we elke keer zo vervelend dat de bezorgkosten het waard werden. Het begon als experimentje maar inmiddels zijn we om.

Toch stappen we zo heel af en toe nog een supermarkt in. Met name als we onverwacht iets willen maken. Zoals met dit filodeegpakketje. L. zag Rudolph dit maken en hij wist meteen dat hij het wilde eten. En wel direct. Daardoor stonden we op een zaterdagmiddag in de supermarkt en wisten we gelijk weer waarom we de boodschappen altijd laten bezorgen.

Dit recept was het waard. De foto is misschien niet super aantrekkelijk, maar geloof me als ik zeg dat dit pakketje heerlijk is. Zout gecombineerd met zoet en knapperig gecombineerd met zacht. Wat een traktatie!



Recept van Rudolph’s Bakery
Ingrediënten:
  • 400 g brie
  • 6 vellen filodeeg
  • 70 g roomboter
  • 1 el appelstroop

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de brie rond tot een cirkel. 
  • Halveer de filodeegvellen in de lengte. Smelt de boter en bestrijk de vellen ermee. Leg de vellen filodeeg kruislings op elkaar in een met bakpapier beklede taartpan. Leg de uitgestoken brie in het midden. Schep een lepel appelstroop in het midden en vouw de vellen naar elkaar. Bak het briepakketje in de oven in circa 15 minuten goudbruin en krokant.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...