18 juni 2014

Gevulde paprika’s met gehakt

Ik maakte al eens eerder gevulde paprika’s maar dat was een vegetarische variant. De versie van vandaag is gevuld met gehakt, kaas en groenten.

Dit recept is ideaal omdat je er eigenlijk alles in kunt doen wat je nog op moet maken. Heb je nog een prei liggen? Doe er maar door. Blikje bonen? Kan er bij. Restje rijst? Prima! Zie dit recept dus vooral als basis en voel je vrij om er eindeloos mee te variëren.

Je kan ze trouwens ook al voorbereiden maar nog niet in de oven zetten. Zet in dat geval, als je klaar bent om ze af te maken, de oven op 180 graden en geef de paprika’s 20 minuten om weer goed warm te worden.



Ingrediënten:

  • 4 paprika’s
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • ½ courgette, in blokjes
  • 75 ml gezeefde tomaten
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • Geraspte kaas, soort en hoeveelheid naar smaak

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bak het gehakt, eventueel in wat olie, goudbruin en gaar. Voeg de ui, champignons en courgette toe en bak tot al het overtollige vocht verdwenen is en de groenten goudbruin van kleur zijn. Voeg de knoflook, tomaten en paprikapoeder toe en laat pruttelen tot het mengsel lekker dik is.
  • Snijd intussen de kapjes van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten. Snijd ook een heel dun laagje van de onderkant af zodat de paprika’s stevig staan. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak ze zo’n 10-12 minuten in de oven.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...