Mandarijnencurd is iets zoeter dan lemoncurd. Of misschien beter gezegd: minder zuur. Dat maakt het echter niet minder lekker. De fluweelzachte curd is heerlijk op cakes, in yoghurt of zelfs in taarten. Als je tenminste de pot niet al leeg hebt gegeten.
Aangepast van www.laurainthekitchen.com
Ingrediƫnten:
- 3 eidooiers
- 2 eieren
- 200 gram suiker
- Sap en schil van 5 mandarijnen
- 115 gram boter, gesmolten en afgekoeld
- Snufje zout
- Meng de gesmolten boter met de suiker en zout. Voeg vervolgens de eidooiers en eieren toe en klop even goed door. Voeg tot slot sap en schil van de mandarijnen toe.
- Doe het geheel in een pan en zet deze op middellaag vuur. Blijf constant roeren tot het mengsel zo dik is dat het de achterkant van een lepel bedekt. Giet de curd dan in een kom en dek deze af met plastic folie. Zorg ervoor dat de folie de curd raakt zodat er geen vel vormt.
- Laat helemaal afkoelen in de koelkast. Afgesloten een week houdbaar in de koelkast.