27 juni 2014

Gestoomde kokosbroodjes met kip in hoisin saus

Al tijden overwoog ik de aankoop van een bamboe stoommandje. Maar op de een of andere manier kwam het er maar niet van. Tot ik er ineens een kreeg in een perspakket. Omdat ik wist dat Maartje een recept had dat ze er graag in wilde maken (zij zat al tijden met hetzelfde dilemma), toog ik op een bloedhete zaterdag haar kant op om dit gerecht van Jamie Oliver te maken.

Bij ons waren de broodjes niet helemaal gaar, ondanks 20 minuten stomen (wat al gek is bij 15 minuten meals) maar ik denk dat 10-15 minuten langer een heerlijk broodje opgeleverd zou hebben. Oordeel dus zelf of je de stoomtijd van Jamie aanhoudt of de mijne. 



Aangepast uit Jamie Oliver’s 15 minute meals
IngrediĆ«nten: 

Kokosbroodjes
  • Blik van 400 gram kokosmelk
  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • Cupcakepapiertjes
Kip in hoisin saus
  • 2 kipfilets, in reepjes
  • 1 gele en 1 groene paprika, in reepjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • 140 gram gemengde paddenstoelen
  • 4 eetlepels hoisin saus
  • 2 limoenen
  • 200 gram bimi

Bereiding:
  • Kneed van de kokosmelk en het bakmeel een glad deeg. Verdeel het deeg in 8 gelijke delen. Leg twee cupcakepapiertjes op elkaar en leg hier een deegbal in. Zet het stoommandje in een wok met kokend water en leg hier het deeg in. Laat 30-35 minuten (volgens Jamie 15 minuten) stomen. 
  • Maak de bimi schoon en zet aan de kans. Meng de kip, paprika’s, ui, paddenstoelen, hoisinsaus en sap van een halve limoen door elkaar. Leg dit in een stoommandje. Leg hier de bimi naast. Stoom dit geheel zo’n 10 minuten in een wok met kokend water. 
  • Serveer met de resterende limoen in partjes en eventueel met een bakje met wat dun gesneden komkommer, chilipeper, koriander, rijstazijn, sojasaus en sesamzaadjes.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...