Ingrediƫnten:
- 300 gram mariabiscuit
- 150 gram roomboter, gesmolten
- 400 ml slagroom
- 300 ml mandarijnencurd (lemon curd kan ook)
- 5 blaadjes gelatine
- Diverse bessen, hoeveelheid en soort naar smaak
- Laat de gelatine weken in koud water. Vet een springvorm van 23 cm doorsnee in.
- Vermaal de mariabiscuit, bijvoorbeeld in een keukenmachine. Roer de gesmolten roomboter er door en druk dit zo gelijkmatig mogelijk in de springvorm. Laat de kruimels ook aan de zijkant omhoog komen.
- Klop de slagroom luchtig. Meng hier vervolgens de mandarijnencurd doorheen. Doe de gelatine met aanhangend water in een pan en verwarm tot de gelatine gesmolten is. Roer dit door het slagroommengsel. Giet dit in de springvorm. Laat minstens 5-6 uur opstijven.
- Doe de bessen vlak voor het serveren op de taart.