Het leuke aan deze repen is dat de combinatie van havermout, pindakaas en honing de basis is. Voor de rest kun je er eindeloos mee variƫren. Zo gebruikte ik in deze repen ook nog kaneel, kokosrasp en lijnzaad. Maar je kan er bijvoorbeeld ook chiazaad in doen, noten, of stukjes chocola. Jij bent de baas over je repen.
Ik bewaar de repen individueel verpakt in de koelkast, maar ze houden het ook prima een dagje vol in je tas. Ik ben fan!
Ingrediƫnten:
Bereiding:
- 270 gram havermout
- 250 gram pindakaas
- 170 gram honing
- 2 eetlepels lijnzaad
- 1 tl kaneelpoeder
- 3 eetlepels geraspte kokos
- Snufje zout
Bereiding:
- Bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier.
- Combineer havermout, lijnzaad, kaneel, kokos en zout in een kom.
- Doe de honing met de pindakaas in een pan en zet dit op laag vuur. Blijf goed roeren tot het mengsel helemaal vloeibaar is. Blijf er wel bij, want het mengsel bakt snel aan. Giet de warme pindakaas en honing bij het havermoutmengsel en meng goed door. Dit kost even tijd maar zorg ervoor dat je mengsel helemaal egaal is.
- Stort het mengsel in de bakvorm en druk aan. Dit kan eventueel met je handen. Zet minstens 3 uur in de koelkast en laat volledig opstijven. Snijd het geheel in stukjes in formaat en vorm naar keuze.