Deze repen hebben dat ook. De jam blijft deels onbedekt waardoor hij heerlijk plakkerig en wat steviger wordt. Als je daar ook van houdt, vind je deze vast heerlijk.
Recept aangepast van www.laurainthekitchen.com
Ingrediënten:
- 170 gram boter, zacht
- 55 gram roomkaas, op kamertemperatuur
- 100 gram lichtbruine basterdsuiker
- Snufje zout
- 1 tl vanille
- 155 gram bloem
- 90 gram havermout
- Sap en rasp van een mandarijn
- 300 gram jam, smaak naar keuze
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier en vet in.
- Klop boter, roomkaas, vanille, zout en suiker tot een luchtig geheel. Roer hier de bloem, mandarijnenrasp en havermout doorheen. Doe ¾ van het deeg in de bakvorm en druk tot een gelijkmatige laag. Bak die in 15 minuten licht goudbruin. Zet de rest van het deeg aan de kant.
- Roer de jam los met het sap van de mandarijn. Als de bodem uit de oven komt, giet je hier de jam op. Verdeel vervolgens in losse schepjes het overgebleven deeg hierover zodat je de jam tussendoor blijft zien. Zet dit geheel nog 15-20 minuten in de oven, of tot mooi goudbruin en gaar. Helemaal af laten koelen voor je ze snijdt.