Ik bakte de gehaktballetjes in een droge anti-aanbakpan. De balletjes geven precies genoeg vet af om in te bakken. Vertrouw je dat niet, of heb je geen anti-aanbakpan, voeg dan een eetlepel olijfolie toe.
Ingrediƫnten:
- 350 gram rundergehakt
- 2 uien
- 400 gram sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
- 1 el ras el hanout
- 1 tl komijnpoeder
- 2 teentjes knoflook, zeer fijngehakt
- 2 blikjes tomatenblokjes
- 300 gram couscous
Bereiding:
- Kneed de ras el hanout en komijnpoeder door het gehakt. Rol hier balletjes van. Bak de balletjes in een droge hapjespan op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de uien toe en bak ze een paar minuten mee.
- Giet de tomatenblokjes erbij en voeg de sperziebonen toe. Voeg eventueel nog wat water toe. Dek af met een deksel en laat zo’n 15-20 minuten pruttelen, of tot de sperziebonen en gehaktballetjes gaar zijn.
- Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik hiervoor groentenbouillon in plaats van water. Serveer de gehaktballetjes in de saus naast de couscous.