Uit Allerhande 5-2013, voor 4 personen
Ingrediƫnten:
- 50 g sesamzaad
- 4 cm verse gember, geschild
- Sap van 1 perssinaasappel
- 1 citroen, uitgeperst
- 2 el vloeibare honing
- 2 el sesamolie
- 175 g winterpeen, in dunne reepjes
- 1/2 Chinese kool, in zeer dunne reepjes
- 1 bosje lente-ui
- 1/2 rode ui, fijngesnipperd
- 50 g gezouten pinda's, grofgehakt
Bereiding:
- Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
- Rasp de gember. Meng met het sinaasappelsap, citroensap, de honing en sesamolie. Schep de winterpeen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat 30 min. staan.
- Laat de peen uitlekken in een vergiet, maar vang het vocht (de dressing) op. Meng de Chinese kool met de peen, bosui, rode ui en dressing naar smaak. Voeg peper en eventueel zout toe. Voeg het sesamzaad en de pinda's toe en serveer.