21 mei 2014

Chocolate chip-pindakaascups

De combinatie van pindakaas met chocolade is een bekende. Of het nu in shakes, koekjes of cake is, dit bekende setje kom je steeds vaker tegen. Zo ook in deze cupjes.

In feite is dit gewoon een chocolate chip pindakaaskoekjesdeeg. Maar dan gebakken in een mini-muffinvorm. Hierdoor hebben ze een leuk klein formaatje en kan je er van alles mee doen. Je zou er bijvoorbeeld nog een marshmallow op kunnen smelten voor een ‘smores-achtig effect. Of, als je ze gelijk na het bakken even indeukt, vullen met een beetje jam of iets anders lekkers. Opties genoeg, maar ook gewoon zo zijn ze erg lekker.

Deze koekjes zijn trouwens ook prima in te vriezen. Haal ze zo’n 20 minuten voor je ze wilt eten uit de vriezer, en enjoy! 



Ingrediƫnten:
  • 115 gram gesmolten boter
  • 125 gram gladde pindakaas
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille
  • 185 gram bloem
  • ½ tl baksoda
  • 1 tl zout
  • 150 gram chocolade, fijngehakt

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een mini-muffinvorm goed in. 
  • Meng de gesmolten boter met de pindakaas en de suikers tot een glad en luchtig mengsel. Klop hier het ei en de vanille doorheen.
  • Meng in een andere kom bloem, baksoda en zout door elkaar. Voeg dit toe aan het pindakaasmengsel en roer tot een glad deeg. Meng hier tot slot de chocolade doorheen. 
  • Verdeel het deeg in gelijke porties over je mini-muffinvorm. Bak in 11-13 minuten goudbruin en gaar.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...