En wat was het fijn.
De jam die je hiervoor gebruikt, moet helemaal glad zijn. Is hij dat niet, haal hem dan even door een zeef heen. Gebruik trouwens de jam die je zelf het lekkerst vindt. De soort maakt niet uit. De jam wordt wat dikker en ‘taaier’ tijdens het bakken. Dat is helemaal de bedoeling, dat maakt het juist zo lekker. Wil je dat toch niet (al zou ik niet weten waarom), dan kun je ook de koekjes los bakken en ze na het bakken pas vullen met de jam.
Voor ongeveer 20 koekjes
Ingrediƫnten:
- 250 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- 70 gram suiker
- 1 ei
- Snufje zout
- 125 gram koude roomboter
- 1 tl vanille extract
- 150 gram jam
- Kneed van de bloem, bakpoeder, suiker, ei, zout, boter en vanille een glad maar stevig deeg, eventueel in de keukenmachine. Verpak in plastic en leg een uurtje in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Rol het deeg dun uit en steek hier koekjes uit in de vorm die jij leuk vindt. Haal bij de helft van de koekjes ook nog een beetje uit het midden van het deeg.
- Leg de koekjes zonder gaatje op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Verdeel hier wat jam over. Leg hier het koekje met gaatje bovenop. Bak de koekjes zo’n 8-10 minuten of totdat ze mooi goudbruin zijn. Laat goed afkoelen voor je ze opeet.
- Luchtdicht verpakt een aantal dagen houdbaar.