1 april 2012

Oeuf en cocotte met peterselietoast

Momenteel zit ik blijkbaar in een eierfase. Na de gepocheerde eieren vandaag de oeuf en cocotte. Deze eitjes uit de oven zijn heerlijk zacht en romig en fantastisch met wat lange stukjes toast om mee te dopen. Omdat ik geen standaard toast wilde maken, besloot ik eens peterselietoast te proberen. En ik moet zeggen dat dat een goede match was.

Dit recept is zelfs goed te doen voor de keukenklunzen die graag hun lief met een ontbijt op bed willen verrassen. Natuurlijk kan dit recept ook heel goed tijdens pasen. Kortom: een fijn recept om onder de knie te krijgen. Zeker weten dat mensen onder de indruk van je zullen zijn.


Voor 2 personen
Ingrediƫnten:
  • 2 grote, kakelverse eieren
  • 2 eetlepels slagroom
  • 2-3 witte boterhammen
  • Handvol fijngehakte peterselie
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pureer in een vijzel, keukenmachine of met de staafmixer de peterselie met de olijfolie helemaal glad. Zorg dat je een volledig vloeibaar mengsel hebt. Snijd de witte boterhammen in lange repen en bestrijk deze aan beide kanten met het peterseliemengsel.
  • Neem 2 ramekins en vul deze beide met 1 eetlepel slagroom en 1 ei. Zet deze bakjes in een grote ovenschaal en giet hier kokend water in. Zorg dat het water niet in de ramekins komt. Laat de eieren ongeveer 12 minuten in de oven staan, maar check ze voor de zekerheid al even bij 10 minuten om te voorkomen dat ze te hard worden.
  • Bak in een koekenpan op hoog vuur de reepjes wit brood krokant. Serveer bij de eieren zodra deze uit de oven komen.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...