18 april 2012

Penne met chipolata en Parmezaanse kaas

Jaren geleden kreeg mijn moeder het kookboek ‘De complete pastakeuken’ cadeau van vrienden. Aangezien wij nogal pastaliefhebbers zijn, hebben we veel gerechten uit dit boek gemaakt. Sommige gerechten slechts één keer, andere gerechten zijn al tientallen keren op ons bord verschenen. Dit gerecht is daar een voorbeeld van.

Eerlijk is eerlijk, dit gerecht is een ramp voor je taille. Ik durf het aantal calorieën niet eens op te schrijven uit angst voor boze reacties. Maar echt, dit gerecht is zo lekker. Romig, hartig en het toppunt van comfort food. Dus bewaar dit recept voor een druilerige zondag, als het net uit is met je lief of als alles tegenzit en alleen een bord dampende pasta het nog goed kan maken. Daar is het namelijk perfect voor.


Voor 4 personen
Ingrediënten:
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 500 gram chipolataworstjes of andere Italiaanse worst, in stukjes
  • 60 gram champignons, in plakjes
  • 125 ml droge witte wijn
  • 500 gram penne of rigatoni
  • 250 ml slagroom
  • 2 eieren
  • 50 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el fijngehakte peterselie

Bereiding:
  • Verhit de olie in een grote koekenpan. Fruit de ui en de knoflook op laag vuur tot de ui glazig is. Voeg worst en champignons toe en bak tot de worst gaar is. Voeg de wijn toe, roer goed en laat het geheel tot de helft inkoken.
  • Kook terwijl de saus opstaat de penne in een grote pan met kokend water al dente. Laat de pasta uitlekken en doe terug in de pan.
  • Meng slagroom, eieren, de helft van de Parmezaanse kaas, de peterselie en zout en peper in een kan. Meng dit al roerend samen met het worstmengsel door de rigatoni. Strooi de rest van de parmezaanse kaas er over.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...