Zorg ervoor dat je de bessen goed verspreidt in het bladerdeeg, anders heb je lege hoeken. Ik gebruikte trouwens bosbessen uit de diepvries en heb ze niet laten ontdooien voor ik ze in het bladerdeeg deed.
Voor 4 bosbessenflappen
Ingrediƫnten:
- 100 gram bosbessen
- 2 eetlepels suiker
- 4 vellen bladerdeeg
- 1 eetlepel slagroom
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 210 graden. Ontdooi de vellen bladerdeeg.
- Meng de bosbessen met 1 eetlepel suiker. Dit is optioneel en afhankelijk van hoe zoet je bessen zijn. Verdeel de bessen over de vellen bladerdeeg en vouw deze dicht tot een driehoek. Pers de randjes samen met een vork. Dit geeft een mooie structuur en zorgt er voor dat de flappen goed dicht blijven zitten.
- Bestrijk de flappen met de slagroom (melk of een losgeklopt eitje kan ook) en strooi hier de resterende suiker over.
- Bak de flappen in 12-15 minuten goudbruin en gaar.