28 april 2012

Bosbessenflappen

Appelflappen zijn lekker. Heerlijk zelfs. Maar ook een beetje saai. Volgens mij heeft bijna iedereen ze wel eens gemaakt en valt er weinig eer meer aan te behalen. Een bosbessenflap daarentegen is weer iets heel anders. Net zo makkelijk om te maken maar zo’n andere smaak. Ook leuk om je gasten mee te verrassen, want aan de buitenkant zie je niet direct dat het om een bosbessenflap gaat.

Zorg ervoor dat je de bessen goed verspreidt in het bladerdeeg, anders heb je lege hoeken. Ik gebruikte trouwens bosbessen uit de diepvries en heb ze niet laten ontdooien voor ik ze in het bladerdeeg deed.



Voor 4 bosbessenflappen
Ingrediƫnten:
  • 100 gram bosbessen
  • 2 eetlepels suiker
  • 4 vellen bladerdeeg
  • 1 eetlepel slagroom 

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 210 graden. Ontdooi de vellen bladerdeeg.
  • Meng de bosbessen met 1 eetlepel suiker. Dit is optioneel en afhankelijk van hoe zoet je bessen zijn. Verdeel de bessen over de vellen bladerdeeg en vouw deze dicht tot een driehoek. Pers de randjes samen met een vork. Dit geeft een mooie structuur en zorgt er voor dat de flappen goed dicht blijven zitten.
  • Bestrijk de flappen met de slagroom (melk of een losgeklopt eitje kan ook) en strooi hier de resterende suiker over.
  • Bak de flappen in 12-15 minuten goudbruin en gaar.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...