De eenpersoons quiches die voorgesteld werden heb ik gelijk op mijn lijstje gezet en dit is het uiteindelijke resultaat. Een wat rustiek uitziende maar vooral heerlijke quiche. De dames op het vrijgezellenfeest vonden het in ieder geval lekker.
Voor 8 quiches
Ingrediƫnten:
- 8 plakjes bladerdeeg
- 125 gram spekreepjes
- 1 ui, fijngesnipperd
- Handvol diepvrieserwten
- 1 rode paprika, in blokjes
- 250 ml slagroom
- 4 eieren
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 graden en smeer een cupcakevorm in met olie. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Bak de spekreepjes zonder extra olie in een pan op laag vuur uit. Voeg hier na een paar minuten de ui en paprika aan toe en bak deze mee tot ze een beetje zacht zijn. Voeg tot slot de diepvrieserwten toe en zet na 2 minuutjes meebakken het vuur uit.
- Meng de slagroom met de 4 eieren, breng op smaak met zout en peper en eventueel wat oregano of tijm. Doe de plakjes bladerdeeg in de cupcakevorm zodat je 8 bladerdeegbakjes hebt. Verdeel het spekmengsel over deze bakjes. Giet hier het slagroommengsel over tot alle bakjes goed gevuld zijn.
- Bak de quiches in 25-35 minuten goudbruin en gaar.