Eenmaal thuis begon het doorspitten van de tijdschriften. In één van de eerste tijdschriften die ik in handen had (BBC Good Food uit augustus 2009) stond dit heerlijke recept. Het bereiden duurt, mits je een keukenmachine hebt, nog geen 10 minuten en na een kwartiertje pruttelen kan je aan tafel. Oh, en het is lekker. Erg lekker. Romig maar niet vet, pittig maar niet heet en nootachtig maar niet te overheersend. We have a winner.
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 1 grote rode peper, zonder zaadjes
- 2 cm gemberwortel, geschild en in grove stukken gehakt
- 1 flinke knoflookteen
- 1 ui, grofgesneden
- Bosje koriander, de stengels grof gehakt
- 1 eetlepels zonnebloemolie
- 4 kipfilets, in grote stukken gesneden
- 5 eetlepels pindakaas (ik gebruikte die met stukjes)
- 150 ml kippenbouillon
- 200 gram Griekse yoghurt
Bereiding:
- Snij een kwart van de peper in dunne ringen, doe de rest samen met de gember, knoflook, ui, korianderstengels en ¾ van de blaadjes in de keukenmachine. Pureer tot een gladde pasta.
- Verwarm de zonnebloemolie in een pan en bak op hoog vuur de kip een minuutje aan. Voeg de currypasta uit de keukenmachine toe en laat een minuutje meebakken. Voeg vervolgens bouillon, pindakaas en yoghurt toe. Laat 10 minuten zachtjes bubbelen tot de kip gaar is en de saus ingekookt.
- Serveer de curry met rijst of zoete aardappel en garneer met de achtergehouden ringetjes peper en koriander.