2 april 2014

Rokerige broccolisoep met sesam

Weet je wat ik nou zonde vind? Als mensen broccoli bereiden en dan alleen de roosjes gebruiken. Dat is zo jammer! Als ik heel eerlijk ben vind ik de stengel van de broccoli, zeker rauw, veel lekkerder dan de roosjes. Maar ook verwarmd in een gerecht zie ik geen reden om alleen de roosjes te gebruiken.

Daarom deze soep. Om te bewijzen dat de stengel ook lekker is en je er, zeker in een gladde soep als deze, niks van merkt als hij er in zit maar je niet ineens je halve broccoli in de vuilnisbak kiepert. 



Ingrediƫnten:
  • 1 flinke broccoli
  • 1 liter groentenbouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • Sesamolie
  • Sesamzaadjes

Bereiding:
  • Breng de groentenbouillon aan de kook. Snijd de roosjes van de broccoli af en snijd de stengel in stukjes. Je hoeft de stengel niet te schillen. Snijd ook de knoflook in plakjes.
  • Doe de broccoli en de knoflook bij de kokende bouillon. Laat koken tot alle broccoli goed gaar is. Laat de soep dan 10 minuten afkoelen. 
  • Zet de staafmixer in de pan, of doe de soep in de blender, en pureer tot je een gladde, dikke, romige soep hebt. Zet de soep terug op het vuur en roer de paprika erdoor. Laat nog 3 minuutjes opwarmen tot de soep weer goed heet is. 
  • Serveer de soep in een flinke kom. Sprenkel er wat druppels sesamolie overheen en maak af met wat sesamzaadjes die je eventueel hebt geroosterd.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...