Ingrediënten:
- 800 gram champignons
- 1 el olijfolie
- 5 tenen knoflook, zeer fijn gehakt
- Klontje boter
- Flinke handvol fijngehakte peterselie
Bereiding:
- Verwarm een grote koekenpan op middelhoog vuur. Als je kleine champignons hebt kun je ze in hun geheel gebruiken, halveer de champignons anders, of snijd ze in partjes.
- Giet de olijfolie in de pan en doe hier de champignons bij. Blijf roeren tot de champignons hun vocht beginnen los te laten. Voeg eventueel een snufje zout toe om dat proces wat te versnellen. Op een bepaald moment zal er een flinke laag vocht in de pan zitten. Blijf zo af en toe roeren en blijf bakken totdat al het vocht verdwenen is. Bak dan nog even door tot de champignons mooi goudbruin zijn.
- Zet het vuur iets lager en voeg de knoflook toe. Bak even mee tot de knoflook een heel klein beetje kleur begint te krijgen. Als je de champignons later wilt serveren, stop dan hier en laat afkoelen. Verwarm de champignons vlak voor het serveren weer en ga dan verder met de volgende stappen.
- Voeg de boter toe en roer door tot deze gesmolten is. Haal dan de pan van het vuur en roer de peterselie er door. Serveer meteen.