De grap is wel dat ze beiden, en de rest van de visite, een tweede stuk namen. Want ze zien er misschien niet fantastisch uit; ze zijn wel verrassend lekker. De combinatie van zout en zoet samen met de kleffe brownie bleek een gouden match. Kortom: beoordeel niet op de looks, het gaat om de smaak. En die is helemaal in orde.
Ingrediƫnten:
Voor de brownies
- 150 gram roomboter
- 250 gram lichtbruine suiker
- 75 gram cacaopoeder
- 150 gram bloem
- 1 theelepel baksoda (sodium bicarbonaat, zuiveringszout)
- 4 grote eieren, losgeklopt
- 150 gram pure chocolade, in kleine stukjes gehakt
- 10 flinke marshmallows, in drie stukjes geknipt (of 30 mini mallows)
- 100 gram gezouten pecannoten, in stukjes gehakt
- 100 gram pure chocolade, in stukjes
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakvorm van 20x30 cm met bakpapier en/of vet in.
- Smelt de boter in een steelpan en voeg hier vervolgens de suiker aan toe. Haal de pan van het vuur en voeg cacaopoeder, bloem en baksoda toe en meng dit door elkaar. Voeg vervolgens de eieren toe en roer nogmaals. Voeg tot slot de stukjes chocola aan het mengsel toe. Roer, en giet in de bakvorm.
- Bak de brownies 20 minuten. Meng intussen de marshmallows, pecannoten en chocola door elkaar. Haal na de 20 minuten de brownie uit de oven en verdeel dit mengsel in een gelijkmatige laag over de brownie heen. Zet de brownie nog 5-7 minuten terug in de oven. Laat de brownie afkoelen. Hij snijd het makkelijkst met een warm mes.