De pannenkoeken die ik maakte zijn nog steeds net zo lekker als het origineel. De enige aanpassingen zijn een flinke hoeveelheid havermout voor de vezels en bosbessen voor de nodige vitaminen. Nog steeds niet het gezondste maal, maar wel net een stapje beter dan de kale, witte pannenkoeken.
Voor 4-5 pannenkoeken
Ingrediƫnten:
- 125 gram bloem
- 1 ei
- 250 ml melk
- 25 gram havermout
- 100 gram bosbessen, eventueel uit de diepvries
- Boter/olie om in te bakken
Bereiding:
- Meng bloem, ei en melk tot een glad pannenkoekenbeslag. Roer hier de havermout en de bosbessen doorheen. Als je bosbessen uit de diepvries gebruikt, roer ze er dan nog bevroren doorheen. Ze ontdooien in de pan en zo voorkom je een grijze waas in je beslag.
- Bak de pannenkoeken in een anti-aanbakpan met een klein beetje boter of olie goudbruin en gaar. Erg lekker met wat poedersuiker.