Onze bruidstaart wordt gebakken door de man van mijn beste vriendin, die toevallig ook nog eens banketbakker en chocolatier is. Deze cake was een poging om te zien of de combinatie van aardbeien en Nutella zou werken in een bruidstaart. En we moesten vaststellen dat zeker een van de mogelijkheden is. Hoewel we, ons kennende, waarschijnlijk nog wel een paar keer van gedachten zullen veranderen.
Ingrediënten:
- 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
- 200 gram witte basterdsuiker
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren, op kamertemperatuur
- 1 tl vanille extract
- Snufje zout
- 150 gram aardbeien
- 6 eetlepels Nutella
Bereiding:
- Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in stukjes. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakeblik in en bekleed met bakpapier.
- Klop de roomboter met de suiker luchtig. Voeg dan, één voor één, de eieren toe en klop door elkaar. Doe hetzelfde met de vanille. Spatel het bakmeel en het zout met een spatel door het beslag. Roer tenslotte de stukjes aardbei door het beslag.
- Doe de helft van het beslag in het cakeblik en verspreid gelijkmatig. Verdeel hier de Nutella over meng dit met de punt van een mes een klein beetje door het beslag. Je moet nog wel een duidelijke laag Nutella zien. Verdeel dan de tweede helft van het beslag in een gelijkmatige laag in het cakeblik.
- Bak het geheel 1 uur en 15 minuten of tot goudbruin en gaar. Laat helemaal afkoelen voor je hem aansnijdt.