8 september 2012

Melanzane di Parmigiana

Aubergines. Vroeger kon ik die dingen niet uitstaan. Rare sponzige gevallen met een snotterige textuur na het bereiden. Jakkes! En eerlijk: nog steeds vind ik aubergines alleen maar lekker als ze goed bereid zijn. Doorgaans betekent dat voor mij dat de aubergine gegrild moet zijn.

In dit recept zijn de aubergines ook weer gegrild en waarschijnlijk vind ik dit gerecht daarom zo lekker. De flinke hoeveelheid kaas helpt natuurlijk ook. En de knoflook. En de basilicum. En… Nou ja, je snapt het.

De conclusie is: als je van gegrilde aubergines houdt, is dit recept zeker een aanrader. En als je niet van aubergines houdt, moet je dit misschien toch eens proberen. Door de smaakvolle tomatensaus en de kazen is het ineens een heerlijke groente.



Voor ca. 4 personen, van Kookgek Wilma
Ingrediënten
  • 3 aubergines
  • 2 blikken tomatenblokjes à 400 gram.
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 bolletjes mozzarella
  • Parmezaanse kaas
  • 2 eieren, losgeklopt
  • olijfolie
  • wat blaadjes basilicum
  • peper en zout
  • suiker

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Was de aubergines en snijd ze in plakjes. Doe ze in een vergiet en bestrooi ze met zout. Laat ca 30 minuten uitlekken. Spoel de aubergines af en dep ze met keukenpapier droog. Bak de plakjes aubergine aan beide kanten in een grilplan.
  • Verwarm wat olijfolie in een andere pan. Pel de teentjes knoflook. Pers ze boven de olijfolie uit. Voeg direct de blikken tomatenblokjes toe. Breng op smaak met een schepje suiker, peper en zout. Pureer de blokjes met een staafmixer tot een bijna gladde saus. Snijd wat blaadjes basilicum in reepjes en voeg deze bij de tomatensaus.
  • Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Vet een ovenschaal in. Schep vervolgens wat tomatensaus over de bodem van de schaal. Leg hierop dakpansgewijs wat plakken aubergine. Hierop weer wat tomatensaus, twee eetlepels ei, wat Parmezaanse kaas en wat mozzarella blokjes. Herhaal dit steeds en eindig met een laag tomatensaus met daarop de Parmezaanse kaas en mozzarella blokjes. Zet de schotel 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer dit met een lekkere frisse salade en wat brood.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...