Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 500 ml slagroom
- Saffraan
- 50 gram suiker
- 4 blaadjes gelatine
- Sap van 6 mandarijnen
- ½ theelepel maïzena
- optioneel: wat extra suiker als de mandarijnen niet zoet genoeg zijn
Bereiding:
- Verwarm de slagroom met de suiker en saffraan, maar laat het niet koken. Laat het 10 minuten staan tot de panna cotta mooi geel van kleur is en de saffraan haar smaak af heeft kunnen geven.
- Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Roer ze, als ze zacht geworden zijn, door de warme room. Verdeel de room over 4 vormpjes en laat ze in de koelkast minstens 4 uur opstijven.
- Doe het mandarijnensap in een steelpan. Verwarm dit, en voeg eventueel wat suiker toe als dit nodig is. Roer de maïzena los met wat koud water en roer dit door het mandarijnensap. Laat een minuutje indikken en haal de saus dan van het vuur zodat het af kan koelen.
- Serveer de panna cotta met de saus.