29 september 2012

Saffraanpanna cotta met mandarijnsaus

Panna cotta is een ideaal toetje voor als je eters krijgt op een doordeweekse avond. Het bereiden kost maar een paar minuten en kan al een dag of twee van tevoren gemaakt worden. Bovendien is een panna cotta sowieso al een decadent toetje, maar met saffraan als smaakmaker wordt het nog net een tikkeltje decadenter. Best iets wat je op tafel kunt zetten voor de ouders van je nieuwe vriend, bijvoorbeeld. Of je baas, als die bij jou komt eten. Of op wie je dan ook indruk moet maken.



Voor 4 personen
Ingrediënten:
  • 500 ml slagroom
  • Saffraan
  • 50 gram suiker
  • 4 blaadjes gelatine
  • Sap van 6 mandarijnen
  • ½ theelepel maïzena
  • optioneel: wat extra suiker als de mandarijnen niet zoet genoeg zijn

Bereiding:
  • Verwarm de slagroom met de suiker en saffraan, maar laat het niet koken. Laat het 10 minuten staan tot de panna cotta mooi geel van kleur is en de saffraan haar smaak af heeft kunnen geven.
  • Laat de blaadjes gelatine weken in koud water. Roer ze, als ze zacht geworden zijn, door de warme room. Verdeel de room over 4 vormpjes en laat ze in de koelkast minstens 4 uur opstijven.
  • Doe het mandarijnensap in een steelpan. Verwarm dit, en voeg eventueel wat suiker toe als dit nodig is. Roer de maïzena los met wat koud water en roer dit door het mandarijnensap. Laat een minuutje indikken en haal de saus dan van het vuur zodat het af kan koelen.
  • Serveer de panna cotta met de saus.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...