Als je nu zelf geen deeg wilt maken, dan kan je ook een rol zanddeeg kopen in de supermarkt. Steek hier 4 rondjes uit, leg er de vulling op en vouw het randje mooi om. Net even wat sneller en bijna net zo lekker als zelfgemaakt.
Voor 4-5 crostata’s
Ingrediënten:
- 250 g bloem + extra om te bestuiven
- 175 g boter
- 75 g fijne kristalsuiker + 2 el extra
- 2 eieren, gesplitst
- 2-3 appels
- 30 gram hazelnoten, geroosterd
- ½ eetlepel kaneel (of meer/minder, naar smaak)
- ½ theelepel maizena
Bereiding:
- Doe 250 g bloem, de boter, 75 g suiker en 1 mespunt zout in de keukenmachine. Maal tot een kruimelig deeg. Voeg al malend 1 voor 1 de eidooiers toe. Neem het deeg uit de kom en leg op een met bloem bestoven werkblad. Kneed kort en vorm een bal. Leg verpakt in vershoudfolie 1 uur in de koelkast.
- Snijd de appels in relatief kleine stukjes. Hak ook de hazelnoot fijn. Meng de appels met de hazelnoten, kaneel, maizena en 2 eetlepels suiker.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verdeel het deeg in 4-5 gelijke delen en rol deze uit tot rondjes. Leg een flinke schep van de appelvulling op het deeg, waarbij je zo’n 2 cm van de rand vrijlaat. Vouw dit, zo mooi mogelijk, om de appelvulling heen.
- Leg de crostata’s op een bakplaat en bak zo’n 20 minuten of tot het deeg goudbruin en gaar is. Serveer met vanillesaus.