Overigens is de Anzac biscuit een beschermde naam. Met andere woorden, je mag ze alleen zo noemen als je niet afwijkt van het originele recept. En je mag ze geen cookies noemen. Nu heb ik de golden syrup in dit recept vervangen door honing. Dus ik hoop maar dat ik niet aangeklaagd word. Mochten jullie niets meer van me horen, dan zit ik in de gevangenis wegens een honingschandaal.
Ingrediënten:
- 85 gram havermout
- 85 gram gedroogde kokos
- 100 gram bloem
- 100 gram suiker
- 100 gram boter
- 1 eetlepel golden syrup (of honing, als je durft)
- 1 theelepel baksoda
- 2 eetlepels kokend water
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng in een kom havermout, kokos, bloem en suiker. Smelt de boter met de golden syrup. Los ondertussen de baksoda op in het kokende water. Dit gaat even bruisen, dat is normaal.
- Meng het de gesmolten boter en het baksodawater door de droge ingrediënten.
- Maak balletjes van ongeveer een eetlepel deeg per keer. Leg de balletjes op een bakplaat met zo’n 2,5 cm ruimte tussen de koekjes. Bak ze in 8-10 minuten goudbruin.