30 september 2012

Lamsworstjes met olijven en champignons

Degene die mij al wat langer volgt, weet inmiddels dat ik voor doordeweekse gerechten vooral snel kies voor pasta met een saus op basis van tomaten. Het is lekker, gezond en je kan er eindeloos variëren. Zo blijkt in ieder geval uit het aantal van dit soort recepten op deze website.

Ook dit recept is er weer een variant op. Deze keer geen kip, rund of vis, maar een lekker (biologisch) lamsworstje. De combinatie met de olijven is werkelijk goddelijk. Daarbij staat dit gerecht binnen 25 minuten op tafel. Ideaal.



Voor 2 personen:
  • 200 gram lamsworstjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ½ eetlepel oregano
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 200 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • Handvol olijven
  • 250 gram champignons, in kwarten

Bereiding:
  • Fruit de ui in de olijfolie tot deze zacht begint te worden. Snijd de lamsworstjes in kleine stukjes en voeg deze toe aan de ui. Bak tot de worstjes goudbruin zijn geworden.
  • Voeg dan knoflook, oregano, tomatenblokjes, kippenbouillon, balsamico, olijven en champignons toe. Laat dit alles zo’n 15-20 minuten zachtjes pruttelen. Serveer met aardappelpuree of pasta.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...