24 september 2012

Huisgemaakte Zeeuwse roomboterbabbelaars

Rudolph liet op 24Kitchen zien hoe makkelijk het is om zelf suikersnoepjes te maken, in dit geval roomboterbabbelaars. Met de verjaardag van mijn schoonmoeder voor de deur, en mijn goede kookvoornemen om meer zelfgemaakte cadeautjes met verjaardagen te geven, was dit het perfecte cadeau.

Wat bij deze snoepjes wel erg belangrijk is, is dat je een goede kookthermometer hebt. De suiker moet verwarmd worden tot 135 graden. Geen graad lager, want dan heb je in plaats van lekker harde zuigsnoepjes een brosse soort. Ook erg lekker, maar niet wat je zoekt. Buiten dat is dit recept echt niet moeilijk. Je hebt alleen vuurvaste handen nodig.

Zorg er voor dat de suikermassa niet te vloeibaar meer is als je er snoepjes van gaat knippen. Trouwens, snijden gaat beter dan knippen, vond ik zelf.



Ingrediënten:
  • 150 ml water
  • 240 g bruine basterdsuiker
  • 260 g suiker
  • 90 g boter
  • 10 ml azijn
  • zout
  • 2 el poedersuiker
  • 2 el maïzena

Bereiding:
  • Breng het water met de bruine basterdsuiker, suiker, boter, azijn en een snufje zout aan de kook en kook tot 135 ºC. Houd de zijkanten van de pan schoon door met een kwastje met water over de zijkanten te strijken.
  • Giet de suiker uit op het siliconenmatje en vouw het siliconenmatje dubbel. Pas op want de suiker is nog erg warm. Trek suiker tot een satijnkleurige massa tot een lange dunne streng en knip in stukjes. Meng de poedersuiker met de maïzena en hussel de babbelaars erdoor.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...