22 mei 2012

Romige linzensoep met kikkererwten

De vorige linzensoep die ik maakte was heerlijk en vroeg om een vervolg. Dat vond ik zelf tenminste. Het recept van vandaag begint met dezelfde basis, namelijk tomaten en rode linzen. Daar houdt de vergelijking ook gelijk op. Want waar de vorige soep een redelijk dunne bouillon was waar de linzen nog herkenbaar in rondzwommen, is de soep deze keer gebonden en heerlijk romig. Bovendien is hij, als je hem tenminste niet met Griekse yoghurt garneert, veganistisch.


Voor 4 personen
Ingrediƫnten:
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • 1 tl komijnpoeder
  • Snufje chilipoeder
  • 400 gram tomatenblokjes
  • Blik (400 gram) rode linzen
  • 800 ml groentenbouillon
  • Blik (400 gram) kikkererwten
  • Handvol koriander, fijngehakt
  • Griekse yoghurt
Bereiding:
  • Fruit uit en knoflook in de olie tot goudbruin en glazig. Voeg komijn- en chilipoeder toe en laat een minuutje meebakken. Giet hier de tomatenblokjes, linzen en groentenbouillon bij en laat 10 minuten pruttelen. 
  • Pureer met de staafmixer tot een dikke, romige soep. Voeg hier de kikkererwten aan toe en laat deze nog 3 minuten meepruttelen. 
  •  Serveer de soep gegarneerd met de koriander en wat Griekse yoghurt.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...