8 mei 2012

Homemade tortillachips

De kleurentelevisie. De pil. Het dollarteken. Lounge muziek. Watervaste inkt. Allemaal prachtuitvindingen van de Mexicanen. Nog zo’n prachtuitvinding is de maistortilla. Glutenvrij platbrood dat werkelijk op honderden manieren te gebruiken is. Ontbijt of diner, zoet of hartig, de tortilla komt overal mee weg.

Vandaag laat ik graag zien hoe je van deze tortilla’s in ongeveer 10 minuten je eigen tortillachips kan maken. Bye bye Dorito’s. Het mooie is dat de chips ook nog eens niet gefrituurd zijn, dus je kan ze zonder schuldgevoel eten.



Voor 2 personen
Ingrediënten:
  • 3 maistortilla’s
  • Olijfolie om mee te bestrijken (ik gebruikte zelf olijfolie in een spraypompje)
  • Zout en peper
  • Kruiden naar keuze, zoals paprikapoeder en kerriepoeder of een mix zoals ras-el-hanout of allspice

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Smeer de tortilla’s in met een dun laagje olie. Leg de tortilla’s op elkaar en snijd ze in punten, net als een pizza. Ik haal 8 punten uit een tortilla, maar je kan ze natuurlijk zo groot of klein maken als je zelf wil.
  • Leg de stukjes tortilla in een enkele laag op de bakplaat en bestrooi met zout en peper en de kruiden naar keuze. Ik gebruikte paprika- en kerriepoeder, van beide een theelepel. Bak de chips 8-10 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Lekker met guacamole, tomatensalsa of een andere dip. Of gewoon zo.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...