31 augustus 2016

Pasta met gepofte knoflooksaus en asperges

Gerechten die ik vaak heel eenvoudig vind, vinden anderen soms heel indrukwekkend. Ik vergeet namelijk wel eens dat niet iedereen koken net zo leuk en makkelijk vindt als ik. Daarom geef ik je deze week in samenwerking met Cookinglife.nl drie recepten om een eenvoudig maar indrukwekkend drie gangendiner in elkaar te draaien. Een snel voorgerecht, een heerlijk romig hoofdgerecht en een eenvoudig en redelijk gezond toetje. Volgens mij een ideaal drie gangenmenu. En of je dit nu serveert tijdens een eerste date, een kennismaking met je schoonouders of voor je baas die op visite komt, ik weet zeker dat ze onder de indruk zullen zijn! Vandaag de ster van dit drie gangenmenu: het hoofdgerecht.

Pasta is altijd goed in dit soort menu’s. Het is namelijk makkelijk te maken, een lekkere saus hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn en een gerecht als dit is altijd makkelijk aan te passen naar de culinaire wensen van je gasten. Willen ze graag vlees? Dan bak je een mooi biefstukje, of wat stukjes kippendij. Willen ze liever geen zuivel? Dan gebruik je tomatenblokjes in plaats van slagroom. Houden ze niet van asperges? Dit gerecht is ook heerlijk met courgette.

De asperges in dit gerecht heb ik gebakken in een sauteerpan van Le Creuset Les Forgées. Dit werkte erg prettig door de hoge randen van de pan. En mocht je nog saus over hebben, dan kan je de hete kom op tafel zetten op een mooie onderzetter, bijvoorbeeld deze rode onderzetter van Koziol. Het is altijd prettig als je gasten extra saus kunnen pakken.

De knoflook voor de saus kan je makkelijk een of twee dagen van tevoren poffen.



Voor 4 personen:
Ingrediënten:
  • 1 bol knoflook
  • 1 + 1el olijfolie
  • 300 gram spaghetti
  • 250 ml slagroom
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 200 gram groene asperges

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd het bovenste puntje van de knoflook af, zodat je net de teentjes kan zien zitten. Leg de knoflook op een stuk aluminiumfolie, giet hier 1 eetlepel olijfolie over, bestrooi met zout en peper en vouw goed dicht. Doe 40-50 minuten in de oven, of tot de knoflook helemaal zacht is. Dit kan je testen door even met een mesje in een knoflookteen te prikken. Laat de knoflook helemaal afkoelen. 
  • Haal de knoflook uit het velletje. Dit gaat het gemakkelijkst door aan de onderkant van de knoflook te knijpen, zodat de zacht geworden teentjes er uit komen. Prak de knoflook met een vork goed fijn in een kommetje. 
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de slagroom met de oregano in een pan. Laat warm worden en voeg dan de knoflook toe. Laat 10 minuutjes zachtjes doorwarmen.
  • Bak intussen de gewassen asperges in de koekenpan op middelhoog vuur in 1 eetlepel olijfolie. Ze mogen niet te gaar worden, dus check regelmatig of ze nog een beetje knapperig zijn. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten, afhankelijk van de dikte van de asperges. 
  • Meng de knoflooksaus door de spaghetti. Serveer meteen, samen met de asperges.
Kijk vooral eens bij Cookinglife.nl voor leuke onderzetters en andere pannen uit de Le Creuset Les Forgées serie.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...