3 augustus 2016

Pittige papajasalade met spinazie en Tabasco

Papaja is zo’n vrucht waarvan ik oprecht niet begrijp waarom die niet populairder is in Nederland. Hij heeft een heerlijke, karamelachtige smaak, is makkelijk schoon te maken en heeft een prachtige kleur. Maar toch zie je deze prachtige tropische vrucht, in tegenstelling tot de mango, vrij weinig voorbij komen. Terwijl beide vruchten echt op dezelfde manier gebruikt kunnen worden in vrijwel alle recepten.

Daarom vandaag een salade met papaja. Omdat het kan. 



Voor 4 personen, geïnspireerd door een recept uit Allerhande 7-2016
Ingrediënten:
  • 1 rode ui
  • 350 g tuinerwten
  • 1 limoen
  • 15 g koriander
  • 1 papaja
  • 2 el sesamolie
  • Tabasco naar smaak, groen voor mild en rood voor extra pit
  • 200 g spinazie
  • 50 gram cashewnoten

Bereiding:
  • Snijd de ui in dunne ringen en doe samen met de tuinerwten in een kom. Giet er kokend water over en laat staan tot gebruik.
  • Pers de limoen uit en snijd de koriander fijn. Snijd de papaja overlangs doormidden, verwijder met een lepel de zaadjes en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in blokjes van 2 x 2 cm. Laat de ui en tuinerwten uitlekken en meng met de papaja, 3 el limoensap, tabasco en de koriander. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verdeel eerst de spinazie en dan het papajamengsel over een schaal. Bestrooi met de cashewnoten. Serveer direct.

Dit recept bevat een ingrediënt dat mij is opgestuurd door een PR-bureau of merk. Dit is niet van invloed op mijn mening. Ik word niet betaald om hierover te schrijven. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...