Daarom wilde ik eens een gezondere pizza maken. Zonder vlees. Zonder veel vet. Zonder… kaas. Jawel, deze pizza is zonder kaas maar daarom niet minder lekker. Mocht je een pizza zonder kaas echter heiligschennis vinden, wat ik me kan voorstellen, doe er dan vooral wat kaas op. Is ook lekker en nog steeds een stuk gezonder dan de gemiddelde pizza.
De truc om deze pizza lekker te maken, is smaak toevoegen. Dus wees niet te zuinig met de basilicum, gebruik flink wat knoflook, zout en peper en vergeet niet om de kikkererwten te kruiden. Dan komt het helemaal goed.
Ingrediƫnten:
- Pizzadeeg voor 2 kleine pizza’s, zelfgemaakt of uit de supermarkt
- 250 gram tomatenblokjes
- 2 eetlepels basilicum, heel fijn gehakt
- 2-3 teentjes knoflook, geperst
- 1 paprika, kleur naar keuze, in reepjes
- 5 grote champignons, in plakken
- 1 kleine ui, in halve ringen
- 1 blik artisjokharten
- 6 olijven, in ringen
- 1 blik kikkererwten, afgegoten
- ½ tl kruiden naar keuze, bijvoorbeeld ras el hanout, een zelfgemaakt mengsel of zelfs kipkruiden
Bereiding:
- Rol het deeg uit en leg het op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 220 graden celsius.
- Meng de tomatenblokjes met de basilicum en knoflook en verdeel dit mengsel over het deeg. Verdeel hier vervolgens de paprika, champignons, ui, artisjok en olijven over.
- Meng de afgegoten kikkererwten met een halve theelepel kruiden naar keuze. Kies hier een combinatie die je zelf lekker vindt, en roer dit door de kikkererwten. Verdeel de erwten over de pizza.
- Zet het geheel zo’n 15-20 minuten in de oven, of tot de pizzabodem goed krokant is. Zowel koud als warm erg lekker.