10 augustus 2016

Lente-uipannenkoekjes met knapperige tempeh en ketjapdip

De Koreaanse keuken maakt veel gebruik van lente-ui. Waar wij het eigenlijk vooral als garnering gebruiken of wat door de salade heen doen, is deze groen-witte groente in de Koreaanse keuken echt een hoofdingrediënt. En ik vind dat we daar nog best wat van kunnen leren.

Neem deze lente-uipannenkoekjes. Je kan ze prima gebruiken in plaats van bijvoorbeeld wraps of pitabroodjes, ze zijn lekker kruidig en ze zitten vooral helemaal vol met lente-ui. Door de pannenkoekjes rustig aan te bakken, worden de uitjes lekker zacht en zoet en de pannenkoek mooi goudbruin.

Ik koos zelf voor een vulling van simpelweg knapperig gebakken tempeh en wat reepjes komkommer omdat ik daar blij van word, maar doe er vooral in wat je zelf lekker vindt. Kan me goed voorstellen dat dit ook heerlijk is met reepjes biefstuk, stukjes kip of misschien zelfs plakjes eendenborst. 



Ingrediënten:
  • 6 lente-uitjes
  • 250 gram bloem
  • 500 ml water
  • ½ tl Chinees vijf kruidenpoeder (Chinese five spice)
  • 1 blok tempeh
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • ½ el sojasaus
  • ½ tl geraspte gember
  • 1 komkommer
  • Zonnebloemolie om in te bakken

Bereiding:
  • Meng de bloem met het water, het Chinees vijf kruidenpoeder en wat zout en peper tot een beslag. Snijd de lente-uitjes in ringen en meng dit door het beslag. Bak hiervan in wat olie 6 pannenkoekjes op middellaag vuur.
  • Snijd intussen de tempeh in reepjes en bak deze in een laagje olijfolie goudbruin en krokant. 
  • Meng voor de dip de ketjap, sojasaus en gember door elkaar. Snijd de komkommer in lange repen. 
  • Vul de pannenkoekjes met de in reepjes gesneden komkommer en de tempeh. Serveer meteen, met een bakje van de dipsaus.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...