Ik heb de oplossing voor je! Een gezonde smoothie vol fruit, vezels en… koffie. Je kan hem de avond van tevoren maken, dus in de ochtend hoef je alleen maar je smoothie te pakken en je kan weg. Kan je, terwijl je om 06:55 bumper aan bumper staat op de A2, genieten van een gezonde, vullende en oppeppende smoothie.
Je kan trouwens elke koffie gebruiken die je zelf lekker vindt. Ik gebruikte de biologische Corazon Espresso van Simon Lévelt, maar elke koffie werkt prima. Je kan de koffie warm gebruiken en de smoothie vervolgens minstens een uur in de koelkast zetten, maar je kan ook gekoelde koffie of zelfs cold brew coffee gebruiken. Zolang het eindresultaat maar koud is. Dit werkt trouwens ook prima met bevroren banaan.
Ingrediënten:
Voor de smoothie
- 1 kop koffie
- 1 banaan
- 3 eetlepels havermout
- 1 eetlepel honing/agavesiroop/maple syrup
- 1 tl cacaopoeder
- 1 tl honing/agavesiroop/maple syrup
- Optioneel: slagroom
Bereiding:
- Doe de koffie, banaan, havermout en honing in de blender en blend tot een glad geheel. Doe in een glas of beker.
- Meng de cacaopoeder met de honing en giet dit over de smoothie. Als je slagroom gebruikt, doe die dan in je glas voor je de chocoladesaus er overheen giet.
Dit recept bevat een ingrediënt dat is opgestuurd door een PR-bureau of merk. Dit is niet van invloed op mijn mening. Ik word niet betaald om hierover te schrijven.