17 augustus 2016

Dadel-pindaballetjes met havermout

Gezond snacken, het blijft een ding. De verleiding om naar een reep chocolade of een zak chips te grijpen blijft altijd aanwezig. Ik ben er inmiddels achter dat ik er gewoon voor moet zorgen dat er genoeg gezonds klaar ligt om te pakken zonder er moeite voor te hoeven doen, dan dwaalt mijn hand niet af naar de ongezondere opties.

Deze balletjes zijn zo’n gezonde optie. Lekker zoet en haast karamelachtig, maar ook vezelrijk en goed vullend. Wat wil je nog meer? 



Ingrediƫnten:
  • 15 dadels (10 als je medjooldadels gebruikt), zonder pit
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 3 eetlepels havermout
  • Snufje zout
  • Paar druppels vanille extract
  • Optioneel: geraspte kokos, matchapoeder, kurkuma of cacaopoeder om de balletjes in te rollen

Bereiding:
  • Doe de dadels, pindakaas, havermout, zout en vanille in de keukenmachine en laat draaien tot je een plakkerige ‘deegbal’ hebt. Rol hier balletjes van, zo groot of klein als je zelf wil. Als je ze nog een mooie buitenkant wil geven, is dit het moment om ze even door de kokos, matcha, kurkuma of cacao te rollen. 
  • Laat de balletjes twee uur opstijven in de koelkast. Eet vervolgens wanneer je dat lekker vindt en bewaar de overige balletjes in de koelkast. Ongeveer een week houdbaar.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...