Deze balletjes zijn zo’n gezonde optie. Lekker zoet en haast karamelachtig, maar ook vezelrijk en goed vullend. Wat wil je nog meer?
Ingrediƫnten:
- 15 dadels (10 als je medjooldadels gebruikt), zonder pit
- 2 eetlepels pindakaas
- 3 eetlepels havermout
- Snufje zout
- Paar druppels vanille extract
- Optioneel: geraspte kokos, matchapoeder, kurkuma of cacaopoeder om de balletjes in te rollen
Bereiding:
- Doe de dadels, pindakaas, havermout, zout en vanille in de keukenmachine en laat draaien tot je een plakkerige ‘deegbal’ hebt. Rol hier balletjes van, zo groot of klein als je zelf wil. Als je ze nog een mooie buitenkant wil geven, is dit het moment om ze even door de kokos, matcha, kurkuma of cacao te rollen.
- Laat de balletjes twee uur opstijven in de koelkast. Eet vervolgens wanneer je dat lekker vindt en bewaar de overige balletjes in de koelkast. Ongeveer een week houdbaar.