2 september 2016

Bosvruchtentaartje met dadelbodem en lemon curd

Gerechten die ik vaak heel eenvoudig vind, vinden anderen soms heel indrukwekkend. Ik vergeet namelijk wel eens dat niet iedereen koken net zo leuk en makkelijk vindt als ik. Daarom geef ik je deze week in samenwerking met Cookinglife.nl drie recepten om een eenvoudig maar indrukwekkend drie gangendiner in elkaar te draaien. Een snel voorgerecht, een heerlijk romig hoofdgerecht en een eenvoudig en redelijk gezond toetje. Volgens mij een ideaal drie gangenmenu. En of je dit nu serveert tijdens een eerste date, een kennismaking met je schoonouders of voor je baas die op visite komt, ik weet zeker dat ze onder de indruk zullen zijn! Vandaag de kleurrijke afsluiter van het menu: het dessert.

Veel mensen die goed kunnen koken, vinden bakken vaak lastiger. Koken kan meestal redelijk op gevoel terwijl bakken een wat exactere wetenschap is. Dit taartje niet. Er zijn geen moeilijke processen, geen bijzondere chemische reacties en geen hocus pocus. Zolang je de hoeveelheden aanhoudt die hieronder zijn beschreven, komt het helemaal goed.

Ik bakte het taartje in deze handige springvorm van 18 cm doorsnee van Patisse en serveerde het taartje vervolgens op dit prachtige retro taartplateau van Cosy & Trendy.



Ingrediënten:
  • 16 dadels, een uurtje geweekt in heet water
  • 6 eetlepels havermout
  • 30 gram gezouten cashewnoten
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • 250 gram diepvriesbessen (ik gebruikte een combi van framboos en bosbes)
  • 1,5 eetlepel maïzena
  • 3 el lemon curd (eventueel zelfgemaakt)

Bereiding:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakvorm met een laagje bakpapier. Doe de dadels, havermout, cashewnoten en kokosrasp in de keukenmachine. Laat draaien tot je een plakkerige bal deeg hebt. Druk dit in de bakvorm tot je een mooie bodem hebt met een opstaande rand van ongeveer 2 centimeter hoogte. Bak dit 15 minuten in de voorverwarmde oven en laat vervolgens helemaal afkoelen. 
  • Doe de bessen in een steelpan met 3 eetlepels water. Breng aan de kook, tot het grootste deel van de bessen uit elkaar is gevallen en je een sausachtig geheel hebt. Meng de maïzena met een eetlepel koud water en giet dit bij de bessen. Laat even pruttelen tot het mengsel dik is geworden. 
  • Giet het bessenmengsel in de taartbodem en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Zet vervolgens in de koelkast. 
  • Doe de lemon curd in een spuitzak (een ziplock zakje met het puntje er af geknipt kan ook) en trek strepen met de lemon curd over het taartje voor een mooi patroon. Haal 10 minuten voor serveren uit de koelkast.
Kijk vooral eens op Cookinglife.nl voor meer handige bakproducten van Patisse en toffe taartplateaus

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...